Hvordan vedlikeholde bilens eksosanlegg

Hei venner, forrige artikkel nevnte hvordaneksosanleggfungerer, fokuserer denne artikkelen på hvordan man vedlikeholder bilens eksosanlegg. For biler er ikke bare motoren veldig viktig, men eksossystemet er også uunnværlig.Hvis eksosanlegget mangler, er kjøretøyet som en vanlig bombe, som vil ha en alvorlig innvirkning på miljøet og livet.

eksosanlegg-1

Når bilen dineksosanleggmislykkes, kan sjåføren vanligvis observere følgende fenomener. Dette er når du må være oppmerksom og være forsiktig.
· Dårlig bensinkjøring
· Lyddemperen er høyere enn vanlig
· Kondens i eksosrørene
· Dårlig lukt
· Høyt klikk eller banking

For å unngå disse fenomenene, hva må vi ta hensyn til i dagliglivet?Vennligst sjekk følgende 6 punkter.

1.Rengjør katalysatoren
Katalysatoren er en viktig del av kjøretøyets eksosanlegg og bidrar til å redusere skadelige utslipp.Med tiden kan omformeren bli tilstoppet av sot og rusk, noe som reduserer effektiviteten.Som et resultat er det viktig å rengjøre omformeren regelmessig.

Vedlikeholdet av katalysatoren er hovedsakelig rengjøring og restaurering. Det er noen forskjellige måter å gjøre dette på, men en av de mest effektive er å bruke et kjemisk rengjøringsmiddel.Bare legg til renseren i bensintanken og la den renne gjennom systemet.Dette vil bidra til å løsne eventuelle avleiringer og gjøre dem lettere å fjerne.Regelmessig rengjøring kan bidra til å holde kjøretøyets eksosanlegg i gang jevnt i årene som kommer.

Katalysator-2
Katalysator-3

2. Sjekk eksosrøret regelmessig
Undersøkeksosrørunder kjøretøyet regelmessig for å se om det er traumer.Hvis eksosrøret er ødelagt, bør det repareres i tide for å unngå å påvirke kjøretøyet.Ved vedlikehold av bilhalegass anbefales det å påføre rustolje på bakgassen for å hindre rustsikkerhet, og tilsette rustolje fra stedet der eksosgassen kobles til motoren.

eksosrør-4

3. Lytt til lyden av eksosrøret
Hvis eksosrøret har unormal støy under kjøring, kan det være vibrasjonen av eksosrøret, og skruen er festet.Reparasjon og forsterkning bør repareres så snart som mulig.

lyddemper-5

4. Sjekk jevnlig om det er fremmedlegemer i eksosrøret
Fordi eksosrøret er eksponert, er alle slags ting lett å komme inn.Derfor er det nødvendig å utvikle en vane med regelmessig å sjekke eksosrørmunningen, finne ut av situasjonen i tide og eliminere fare.Ved daglig kjøring, unngå at vann kommer inn i eksosrøret.Når du vasker eller kjører på en regnværsdag, hvis eksosrøret er i vann, varmes opp når bilen går på tomgang, og tømme det stillestående vannet inne gjennom eksosrøret.Tiden er omtrent ti minutter.

lyddemper tip-6

5. Hold utsiden av eksosrøret rent og ryddig
Hvis du finner oljeaktige flekker på overflaten av eksosen, bør den rengjøres i tide for å unngå misfarging av eksosrøret.

DPF RØR og eksosrør-7

6. Unngå å tråkke på gasspedalen over lengre tid
Det er mange måter å rense bilkarbon på nå, og noen ryttere liker høyhastighets gass på stedet.Men hvis gassen blåser på plass i lang tid, vil det samle seg en stor mengde vann i eksosrøret.

Vedlikehold av eksossystemet er avgjørende for bilens generelle helse.Ved å gjennomføre regelmessige eksosinspeksjoner og vedlikehold kan det bidra til at kjøretøyet kan være stabilt og effektivt.De 6 tipsene ovenfor kan hjelpe deg med å begynne å vedlikeholde eksossystemet.Prøv fra nå av hvor stor forskjellen er sammenligningen før og etter.


Innleggstid: 16. november 2022