Hva er de mest populære uavhengige fjæringene foran?

Suspensjon er en av de viktigste delene når det kommer til bil.I dag har det uavhengige frontfjæringssystemet blitt populært i mange forskjellige typer kjøretøy.I den følgende tiden vil vi finne ut hva som er de mest populære uavhengige fjæringssystemene, og diskutere fordelene og ulempene med dem.OK, her går vi.

La oss først snakke om uavhengig suspensjon.Vi vet at uavhengig fjæring kan defineres som et opphengsarrangement der ingen stiv bjelkeaksel brukes og begge hjulene er separat koblet til vognenheten.

nyheter

Uavhengig fjæring som brukes for forhjul er kjent som Front Wheel Independent Suspension (IFS), mens den uavhengige fjæringen som brukes for bakhjul er kjent som Rear Wheel Independent Suspension (RFS).

Her er de 5 hovedsakelig typene forhjulsuavhengige fjæringer:

1. Double Wishbone Type Suspension
2.MacPherson fjærbensoppheng
3. Vertikal guidetype oppheng
4.Trailing Link Type Suspension
5. Svømmende halvakseltype fjæring

La oss diskutere hver enkelt i korthet.

1. Double Wishbone Type Suspension

nyheter

En typisk oppheng av typen dobbel bærearm kan vises som bilde.Den består av to opphengs- eller kontrollarmer.For hvert hjul kalt øvre bærearm og nedre bærearm.Disse armene kalles wishbone fordi de har formen som kylling wishbone.

Som bildet viser, er de åpne endene av begge kontrollarmene svingt til chassisrammen, mens de lukkede endene er koblet til akseltappen.Ved hjelp av koblingsarm og kongepinne plasseres spiralfjæren med støtdemper mellom nedre bærearm og rammebjelke.

Når hjulet treffer et hevet fortau, beveger kontrollarmene seg opp.Dermed komprimeres spiralfjæren siden støtdemperen også er utstyrt med fjæren.Den demper vibrasjonene som settes opp i spiralfjæren.

nyheter
nyheter

Fordeler med Double Wishbone Type Suspension:
– Den holder hjulene i riktig posisjon.
– Den overfører fjærvekten til fjæren.
- Den motstår akselerasjons-, bremse- eller svingkreftene.

Også den øvre kontrollarmen holdes kortere enn den nedre kontrollarmen.Dette gjøres for å holde hjulsporet konstant under svinger, og dermed gi mindre dekkskrubb.

2.MacPherson fjærbensoppheng

nyheter

En typisk MacPherson fjærbensoppheng kan vises som bilde.Den består av en enkelt nedre bærearm som er hengslet til chassiset til bilen.Den andre enden av denne fiskebeinarmen er festet til staget gjennom et ledd.

Fjærbenet som inneholder støtdemperen og fjæren er koblet til akseltappen, som bærer hjulet den øvre enden av denne.I mellomtiden er stag festet til karosseriet gjennom en fleksibel montering.På grunn av dette kreves det en sterkere kropp for å absorbere hele fjæringsbelastningen.Derfor foretrekkes rammeløs chassiskonstruksjon for denne fjæringen.

Her er belastningsbevegelsen til hjulet gitt gjennom den nedre kontrollarmen.

nyheter
nyheter

Fordeler med MacPherson fjærbensoppheng:
- enkelt og billig i konstruksjon
- krever mindre vedlikehold
- lavere oppvekstvekt
- krever svært mindre plass, så foretrukket i forhjulsdrevne biler

3. Vertikal guidetype oppheng

nyheter

Et vertikalt styreoppheng kan vises som bilde.Den består av en forlenget tverrligger, på hvilken kongetappen til akseltappen er festet i den ene enden.Spiralfjæren og støtdemperen er festet på denne akseltappen.Mens den andre enden av kongenålen er festet til en øvre avstandsstang, som i henhold til hjulets opp og ned bevegelse.

Kongepinnen har også lov til å bevege seg opp og ned.Dermed komprimere eller forlenge fjæren.

nyheter

Stor ulempe med vertikal føringsoppheng:
- redusert stabilitet av bil

4.Trailing Link Type Suspension

nyheter

Et typisk oppheng av lenketype kan vises som bilde.I denne fjæringen er en horisontal torsjonsfjær med støtdemper festet til et treningsledd, som er festet til akselen som bærer hjulnavet.Mens den andre enden av spiralfjæren er festet til rammens sidebjelke.

Når hjulet beveger seg opp eller ned, spoler eller vikler det av fjæren i enkelte biler.Torsjonsstang brukes også i stedet for spiralfjærer.

nyheter
nyheter

Ulemper med oppheng av type lenke:
- avstand mellom for- og bakhjul endres
- krever mye plass

5. Svingende halvakseltype fjæring

nyheter

En typisk svingende halvakselfjæring kan vises som bilde.I denne fjæringen er begge hjulene stivt montert på halvakslene, som på endene svinges til chassiselementet i midten av kjøretøyet.Mens fjæren med støtdemper er montert på denne halvakselen.

Når ett hjul på bilen opplever veistøt, svinger akselen uten ettergivelse opp eller ned uten å påvirke det andre hjulet.

nyheter
nyheter
nyheter

Ulemper med svingende halvakselfjæring:
- Under bevegelse opp og ned forblir ikke hjulet vinkelrett på veien.
- Under svinger vipper det ytre hjulet utover og mister veigrepet.

Konklusjon:
Av over fem fjæring, er dobbelt bærearm og MacPherson fjærbensfjæring mest brukt på grunn av fordelene ovenfor.

La oss nå oppsummere de forhjulsuavhengige fjæringene:
1. Double Wishbone Type Suspension
2.MacPherson fjærbensoppheng
3. Vertikal guidetype oppheng
4.Trailing Link Type Suspension
5. Svømmende Halvaksel Type Suspensjon

De mest populære uavhengige fjæringene foran er:
1. Double Wishbone Type Suspension
2.MacPherson fjærbensoppheng

Vel, jeg håper denne artikkelen kan gi deg mer støtte når du kjøper en ny bil.Videresend den til folk som kanskje ser etter denne informasjonen.Vi sees neste gang.


Innleggstid: 30. juli 2022